O NAS

MURAMAR smo okolju prijazno podjetje, ki se razvija v skladu s principi ekoturizma.

Posledice uničevanja okolja se kažejo že danes in zato smo zaskrbljeni za prihodnost. Želimo, da bi naslednje generacije lahko doživljale naravo na isti način, kot je to omogočeno nam.

Poudarjamo in promoviramo pomembnost aktivnega življenja, ohranjanja okolja in človekove povezanosti z naravo in spodbujamo blaginjo lokalnega prebivalstva.

Ekoturizem raje kot na količino turistov prisega na kvaliteto.

Poleg tega, da ozavešča popotnika okoljskih problemih, ekoturizem krepi gospodarski razvoj lokalnih skupnosti. Neguje tudi spoštovanje do različnih kultur in človekovih pravic. Pomemben del ekoturizma sta tudi ohranjanje biološke in kulturne raznovrstnosti skozi zaščito ekosistemov in promocija trajnostne uporabe biodiverzitete s pomočjo zagotavljanja delovnih mest. Ekoturizem je izkušnja, ki popotnika bogati z novimi znanji o načinih življenja na planetu.

Turistična ponudba, ki se opredeljuje kot ekoturizem, mora upoštevati nekaj osnovnih načel ekoturizma.

Paziti mora, da s svojo dejavnostjo ne posega v naravo ali kulturo, v kateri se nahaja, graditi mora odgovoren odnos do narave in kulture, zagotoviti pozitivne odnose med obiskovalci in gostitelji, zagotoviti finančne koristi za lokalno prebivalstvo ter povečati občutljivost gostitelja s politično, okoljsko in družbeno klimo države, v kateri se nahaja.

Ekoturizem se osredotoča na posameznikovo prostovoljstvo, osebnostno rast in odgovornost do okolja.

Odgovoren ekoturizem temelji na programih, ki kolikor je mogoče, zmanjšajo negativne vplive turizma na okolje.

Pravi ekoturizem deluje po načelih recikliranja ter varčevanja z energijo in vodo.

Večji partnerji, s katerimi uspešno sodelujemo skozi ves ta čas: Pomurska turistična zveza, Slovenska turistična organizacija (STO), Sava Hotels & Resorts, Bioterme, Terme Vivat, Hotel Radin, Zavod za turizem in kulturo Beltinci, LTO Prlekija Ljutomer, ZKTŠ Murska Sobota, KultProTur Gornja Radgona, Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, WWF, Balkan River Defence, National Geographic Adventures in drugi.

Simona & Denis CIZAR


Arhiv