RAFTING

Naše rafting ture omogočajo umirjen izlet brez hitenja. Sporočite nam, kateri datum in ura odhoda bi vam najbolj ustrezala in prilagodili bomo rafting izlet vašim željam in pričakovanjem.

OPIS IZLETA

Prihod na štart – KROG, brod na MURI (Brodarska ulica 68), kjer vas prijazno sprejmemo. Srečali se boste z vodnikom, ki vas bo spremljal na vašem doživetju in poskrbel, da vam bo ta dan za vedno ostal v lepem spominu. Prejeli boste vso potrebno opremo (REŠILNI JOPIČ in VESLO). Obleke in vse ostale stvari, ki jih na spustu ne potrebujete, pustite v vozilih. Pred spustom vam bo vodnik nazorno podal vsa potrebna navodila in pravila za varen spust in odgovoril na vaša morebitna vprašanja.

Potem se podamo na sam spust. Večkrat se bomo ustavili in na postankih na zabaven način poskrbeli za še pristnejši stik z reko.

Na cilju vas bodo pričakala vozila s rezervnimi oblačili. Po spustu se vam bo prileglo odlično kosilo v naravnem okolju, kjer še vozi brod, ki vas na tradicionalen način prepelje  čez reko in nazaj.

CENIK

Cena vključuje: pijačo dobrodošlice, pomoč pri organizaciji in izvedbo raftinga, prevoz potrebne opreme in vodnikov na start te odvoz iz cilja, plovbo na atestiranih raft čolnih pod nadzorom in vodenjem licenciranih vodnikov rafta, izposojo obvezne varnostne opreme (rešilni jopič ki ustreza standardom-CE norma) in vesla, asistenco za nudenje prve pomoči, animacijo med samim spustom, izposojo vodotesnih torb, ter druge potrebne naloge.

Cena ne vključuje: prevoznih stroškov, prehrane in stroškov nastalih po osebnih naročilih.

Sezona: ugodne vremenske in vodne razmere.

VSAK UDELEŽENEC SE SPUSTA UDELEŽUJE NA LASTNO ODGOVORNOST IN ODGOVARJA ZA SVOJO LASTNINO (MOBITEL, FOTOAPARAT, DENARNICA…).

Zaradi varnostnih razlogov si pridržujemo pravico do odpovedi spusta ob morebitni visoki vodi oz. drugih vremenskih neprilikah.

Spust izvajajo vodniki rafta z licenco RAFTING ZVEZE SLOVENIJE.

POGOSTA VPRAŠANJA RAFTING (pdf)

POSEBNA OPOZORILA

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite, je to, da nam opišete svoje težave. Alergija na čebele, astma ali stara poškodba lahko sproži situacijo, ki zahteva reševanje. To pa lahko uniči izlet na reki MURI, ki bi bil drugače čisto prijeten. Ne skrbite in ne bodite v zadregi; vse smo že videli in slišali. Ko je pod vprašanjem vaša varnost, ni prostora za sram. Naša odgovornost je, da prilagodimo ta izlet vam. To pa ni mogoče, če nimamo vseh informacij.

Najprej vas bomo prosili, da podpišete izjavo o odgovornosti. Prosimo, da razumete, da rafting ni primeren za ljudi, ki so:

• od vplivom alkohola ali drog
• noseče
• osebe s posebnimi potrebami (fizično ali psihično zaostale)
• slepe ali zelo slabovidne

Morda se boste aktivnosti lahko udeležili, a vas vseeno prosimo, da se posvetujte z našim osebjem, če:

• ste neplavalec
• ste težji od 110 kg
• ste utrpeli telesne poškodbe v zadnjih petih letih (zlomi kosti, zvini ali izpahi sklepov)
• imate težave s srcem
• imate težave s hrbtenico
• imate astmo, epilepsijo ali sladkorno bolezen
• ste alergični na pike os ali čebel
• imate kakršne koli zdravstvene težave, ki zgoraj niso omenjene

Naši vodniki na MURO vedno vzamejo paket prve pomoči in reševalno opremo. Če jemljete zdravila, ki jih morate imeti ves čas s sabo, jih seveda vzemite. Naš vodnik jih bo spravil v vodoodporno torbo. Vseeno vas prosimo, da se posvetujete z našim osebjem o kakršnih koli zdravstvenih težavah, ki bi lahko na raftingu bile problematične.


Archives